Domæne priser

Oversigt over priser på domæner

UdbyderOprettelseÅrlig afgiftPris flytningPris pr. år
UnoEuro65 kr.45kr.GratisGratis
Team Internet79 kr.45 kr.19 kr.Gratis
Cliche149 kr.45 kr.9 kr.Gratis
Surftown57 kr.Gratis25 kr.99 kr.
OneGratisGratis2,75 kr.8 kr.

Hvad er et domæne?Domæner

Et domæne er en IP adresse der alt efter endelsen viser hvor domænet høre til henne. I Danmark ender langt de fleste domæner på .dk da dette er forkortelsen for Danmark. Således ville .no tilhøre Norge og .se ville tilhøre Sverige. Endelsen .com er en international endelse og bruges over hele verden. Det er især firmaer der henvender sig til hele verden der benytter sig af .com endelsen. Umiddelbart kan du købe en hvilket som helst domæne endelse. Dog ville det være smartest at købe et .dk domæne samtidigt med at du køber et webhotel hvis din hjemmeside henvender sig til Danmark. Det vil være med til at sende et troværdigheds signal til dine besøgende.

Find det rette domæneFind det rigtige domæne

Det kan være en fordel hvis dit domæne beskriver hvad din hjemmeside handler om. Eksempelvis hvis din hjemmeside handler om lystfiskeri ville det være oplagt at købe domænet lystfiskeri.dk Da dette domæne højst sandsynligt allerede er optaget kan du enten prøve at se om det er ledigt med en anden endelse end .dk eller du kan tænke lidt kreativt. Du eksempelvis se om lystfiskeritips.dk eller lystfiskerisiden.dk var ledigt. På denne måde fortæller du stadigvæk dine besøgende hvad din hjemmeside handler om allerede inden de klikker sig ind på din hjemmeside. Når du finder et domæne du gerne vil have skal du købe det med det samme. Ellers risikere du at en anden køber lige foran næsen på dig. Ifølge DK Hostmaster er der registreret mere 1,3 millioner .dk domæner.

Kom på venteliste til dit domæneDomænenavn venteliste

Hvis du finder et domæne som super gerne vil have men som er optaget kan du oprette en ventelist hos DK-Hostmaster. Det kan dog ikke anbefales at oprette en venteliste med mindre at du er nummer 1 på ventelisten. Hvis det ønskede domæne bliver ledigt får du en mail om at domænet er blevet ledigt og at du kan overtage det hvis du stadigvæk er interesserede i det. Det koster 75 kr. pr domæne som du tilføjer ventelisten hos DK-Hostmaster. Hvis du domænet ikke er blevet ledigt efter 1 år kan du forlænge ventelisten ved at igen at betale 75 kr. til DK-Hostmaster.